Tidskriften Skärgård

PM för skribenter

Tidskriften Skärgård utkommer med 4 faktaspäckade nummer per år. Tidskriften är limbunden och med ett format som passar bokhyllan. Skärgård är en publikation med ett högt dokumentations- och samlarvärde som belönades med undervisningsministeriets kvalitetspris hösten 2014.

Skärgård har endast en deltidsanställd redaktör, allt material produceras med frivilliga krafter. Prenumerationsintäkterna täcker ombrytning, tryck och distribution. Alltså en typisk ”inte vinstgivande” finlandssvensk kulturskrift.

Om du är intresserad av att bidra med artikelmaterial skall du kontakta tf. redaktör Nina Söderström (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., tfn 050-527 8180) för att komma överens om innehåll och deadlines.

Eftersom tidskriftens nummer är temalagda gäller det att anpassa sig efter det. I slutet på varje tidskriftsnummer presenteras följande nummers tema. För varje årgång har vi ett antal temaförslag listade, vilket tema som väljs är kopplat till materialtillgång. Redaktören tar gärna emot förslag angående lämpliga teman.

Längden på textmanuskript för Skärgård varierar från 2 – 10 sidor (A4). Varje artikel illustreras med författarens egna bilder, om sådana inte finns sköter redaktören om att illustrationer hittas.

Skriv ut

Nytt på FaceBook